Prodajni program

uređaji za besprekidno napajanjee

UPS uređaji za besprekidno napajanje

Elektronski uredjaji su izloženi problemima kao što su varijacije u naponu, prenaponi, prekidi, varijacije u frekvenciji itd. Iz tih razloga su manja pouzdanost i vek trajanja uređaja smanjeni, a elektronski podaci nebezbedni. U takvim situacijama problemi se lako rešavaju upotrebom odgovarajućeg UPS sistema (Uninterruptible Power Systems), koji u slučaju ispada mrežnog napona ili varijacija u električnoj mreži obezbeđuju kvalitetno i besprekidno napajanje iz energije ugrađenih akumulatorskih baterija.

Modularni trofazni UPS sistemi
Samostojeći trofazni UPS sistemi
Monofazni UPS sistemi

DEA – dizelski električni agregati

Elektro agregati se u većini slučajeva koriste kao rezervni izvor električnog napajanja u slučaju ispada električne mreže.
Energija uskladištena u pogonskom gorivu se preko motora i generatora pretvara u električnu energiju. Na taj način su potrošači uvek napojeni iz jednog od prisutnih elektro izvora. Za prebacivanje između električne mreže i agregata koristi se automatski prekidač. Svaki agregat je opremljen kontrolerom koji služi za nadzor i upravljanje agregatom i automatskim prekidačem.

Otvorena izvedba
Zatvorena izvedba
Dodaci – opcije

Gorive ćelije

Gorive ćelije kreću u komercijalnu upotrebu. U kompaniji Mides Sistemi d.o.o. smo u oblasti sistemskih rešenja napajanja dopunili naš prodajni program. Uključili smo gorive ćelije na čist metanol, nemačkog proizvođača Smart Fuel Cell (SFC GmbH).

400 Hz konvertori

Među posebnim zahtevima za napajanje spada napajanje stacionarne opreme vazdušnog saobraćaja i napajanje letelica za vreme zaustavljanja na aerodromima. Osnovu ovakvih rešenja čini konvertor 400 Hz.
Molimo pozovite nas za više informacija.

Nadzor i upravljanje

Ako želite da povećate pouzdanost delovanja sistema besprekidnog i rezervnog napajanja i u isto vreme da budete obavešteni o bilo kakvim nepravilnostima na uređajima, preporučujemo nadgradnju sistema sa uređajima za nadzor i upravljanje.